Wpisz i naciśnij enter

Jak se obléknout do divadla, abyste vypadali elegantně a stylově?

Jak se obléknout do divadla, abyste vypadali elegantně a stylově?

Návštěva divadla je pro většinu z nás neobvyklou událostí. Na jedné straně je to cenné setkání s kulturou a uměním, na druhé straně je to skvělá příležitost obléknout se jinak než obvykle a cítit se výjimečně. Jak se obléknout do divadla, abyste vypadali elegantně a stylově? Doporučujeme v textu.

Hlavní pravidla, kterými je třeba se řídit při výběru oblečení do divadla 

Oblečení do divadla by mělo zdůrazňovat jedinečnost události a zároveň být klasické, elegantní a decentní. Při výběru oblečení, bot a doplňků je nejlepší dodržovat několik základních pravidel, abyste měli jistotu, že Vaše stylizace do divadla bude vhodná.

styling pro divadlo v jasných barvách
dámský vzhled do divadla s bílými kalhotami a modrou košilí

Pokud jde o šatník, šaty v midi nebo maxi délce Vás rozhodně nezklamou – ať už koktejlové šaty nebo jemně korespondující s boho stylem. Bezpečnou volbou jsou také dámské obleky nebo kombinace spodního nebo horního dílu obleku s casualovou košilí nebo kalhotami. Můžete také směle zvolit sukni v kombinaci s košilí nebo halenkou – nezapomeňte však zvolit takovou délku, která Vás nebude omezovat v pohybu. V chladnějších dnech celou stylizaci do divadla skvěle doplní elegantní kabát.

stylizacja do teatru z czerwoną spódnicą

Výběr obuvi do divadla

Pokud do svého outfitu do divadla zařadíte boty na jehlovém podpatku nebo boty na podpatku, celý vzhled okamžitě získá na eleganci. Spolehlivou volbou jsou proto kožené lodičky, které můžeme přidat k outfitům založeným na šatech, sukních i kalhotách. Totéž platí pro jehlové podpatky, ale zde musíme pamatovat na to, abychom výšku podpatku přizpůsobili svým osobním preferencím. Pro dámy, které se cítí pohodlněji v botách s plochou podrážkou, jsou výbornou volbou baleríny nebo dámské mokasíny, které kralují již několik sezón. Díky mokasínům bude i ta nejjednodušší stylizace vypadat klasicky a elegantně.

jaké boty zvolit do divadla
baletky pro divadlo

Výběr doplňků a šperků do divadla

Při vytváření stylizace do divadla je nejlepší zvolit klasické a minimalistické doplňky, které nebudou dominovat celému vzhledu. Pokud jde o kabelku, můžeme se bez obav rozhodnout pro černou spojku nebo jemnou kabelku s řetízkem. Šperky se již obvykle vybírají tak, aby odpovídaly určitému stylu, ale je třeba mít na paměti, že šperky by neměly být příliš nápadné.

divadelní šaty v bílých a béžových odstínech
elegantní dámský vzhled do divadla

Jak se oblékáte do divadla v závislosti na počasí?

Při komponování stylizace do divadla se kromě obecných pravidel musíme samozřejmě řídit také počasím. Jak se oblékat do divadla v závislosti na ročním období? Níže uvádíme několik inspirací.

Jak se oblékat do divadla v létě?

V létě volte světlé barvy a vzdušnější střihy. 

Světlé šaty

Naším prvním tipem jsou světlé midi šaty (například v pastelových nebo béžových barvách) s jemným, květinovým vzorem. Perfektním doplňkem této stylizace budou béžové sandály na podpatku a jemné, zlaté šperky. Doplňte takovou stylizaci do divadla malou béžovou kabelkou s řetízkem. Doporučujeme také vzít si s sebou lehkou, bílou šálu, kterou si v případě potřeby přehodíte přes ramena.

Klasická černá barva

Objevilo se divadlo ve Vašich letních plánech? Jak se obléknout, když chcete bez ohledu na roční období zvolit černou barvu? Doporučujeme černé šaty v délce maxi, v boho stylu v kombinaci s balerínami nebo sandály na sloupku. Nezapomeňte si vybrat šaty z přírodního materiálu. Dokonalým doplňkem takové stylizace do divadla bude tuto sezónu mimořádně módní pletená kabelka.

Dámský oblek

V létě můžete bez obav zvolit dámský oblek v pastelové, béžové nebo dokonce bílé barvě. Celý look skvěle doplní jehlové podpatky, ale bezpečnou volbou jsou i mokasíny a baleríny. Přidejte k tomu malou, světlou kabelku a máte hotovo!

styling černých žen pro divadlo
styling pro divadlo - dámský oblek

Jak se oblékat do divadla v zimě?

V zimě a na podzim volíme spíše stylizace do divadla v černé, tmavě modré, ale také červené nebo hnědé barvě.

Pletené šaty

Naším prvním návrhem jsou pletené šaty v midi délce, ke kterým se skvěle hodí kozačky na podpatku. Stylizace do divadla v zimě lze doplnit dlouhým klasickým kabátem, který dodá celému vzhledu eleganci a klasiku. Jednobarevnou stylizaci můžeme doplnit kruhovými náušnicemi, které nikdy nevyjdou z módy, a kabelkou s jemným zdobením.

Svetřík a sukýnka

Stylizace do divadla v zimě může být založena na klasické černé sukni, kterou lze sladit s teplým svetříkem v šedém nebo béžovém odstínu. Pro tuto kombinaci můžeme zvolit černé silnější punčocháče a dámské kotníkové boty – např. v hnědé barvě. Vzhled doplňte spojkovou kabelkou nebo klasickou černou kabelkou s řetízkem.

styling do divadla - černé šaty a černé boty
styling pro divadlo v létě

Doufáme, že Vám tyto tipy pomohou vytvořit elegantní, klasickou stylizaci do divadla.

Jake boty se hodi k modrym satum?
Předchozí
Jake boty se hodi k modrym satum?
Jaké boty se hodí k bílým kalhotám? Seznamte se s 5 nejmódnějšími modely
Další
Jaké boty se hodí k bílým kalhotám? Seznamte se s 5 nejmódnějšími modely