Wpisz i naciśnij enter

Stylizace do kanceláře. Módní a elegantní oblečení do práce

Stylizace do kanceláře. Módní a elegantní oblečení do práce

Stylizace do kanceláře musí být v souladu s dress codem platným v naší společnosti. Na pracovištích, kde přicházíme do styku se zákazníky, je nejčastěji nutné oblékat se formálněji. Naproti tomu v některých odvětvích můžeme bez obav vsadit na styl smart casual nebo dokonce casual. Jakými pravidly se řídit při výběru stylizace do kanceláře a jak se oblékat módně a zároveň elegantně?

Stylizace do kanceláře – na co si dát pozor?

Při výběru stylizací do kanceláře věnujte pozornost několika důležitým aspektům. Prvním z nich je samozřejmě dress code, který v naší společnosti převládá. V závislosti na povaze práce a specifikách odvětví rozlišujeme:

  • formální styl,
  • styl smart casual,
  • styl casual.

Dalším důležitým faktorem bude funkce, kterou vykonáváme. Jinak se oblékáme, pokud zastáváme manažerskou pozici, a jinak, pokud se náš přímý kontakt omezuje na vztahy s kolegy v kanceláři. Při výběru stylizace do kanceláře, musíme dbát také na to, abychom se v ní cítili pohodlně my i naši kolegové. Proto je nejlepší volit tlumené, harmonické outfity, které neodvádí pozornost od okolí a zároveň je v souladu s obecně uznávanými pravidly.

Kromě samotného oblečení jsou důležité také doplňky a boty. Pokud jde o doplňky, záleží samozřejmě na našich osobních preferencích, ale také na minimalismu. Při výběru obuvi si nezapomeňte vybrat kryté a pohodlné modely, stejně jako jednotné textury a tlumené barvy.

Stylizace do kanceláře
Stylizace do kanceláře

Stylizace do práce – formální styl

Stylizace do práce v kanceláři ve formální verzi se nejčastěji uplatňuje u osob, které jsou v přímém kontaktu s klienty, a u osob na vedoucích pozicích. Základními prvky tohoto dress code pro dámy jsou šaty: jak sakové, tak i tužkové. Je důležité, aby jejich délka byla "bezpečná" a neomezovala nás v pohybu. Pro formální stylizace se hodí také tužkové sukně (v délce ke kolenům nebo do půli lýtek) v kombinaci s košilí nebo halenkou v tlumených barvách. 

Pokud mají být naše stylizace do kancelářské práce formální, pak je skvělým nápadem pořídit si dámský oblek. Můžeme ho nosit jako celek nebo samostatně. Kalhoty s puky lze kombinovat s bílou halenkou nebo košilí, zatímco jednobarevné sako může doplnit stylizaci založenou na sukni. 

Pokud jde o obuv, nejlépe se samozřejmě hodí jehlové podpatky a lodičky na podpatku v krémové nebo černé barvě. Dámské podzimní stylizace do práce, kde platí formální styl lze doplnit koženými kotníkovými botami. Nezapomeňte také zvolit klasické modely bot, které doplní minimalistickou stylizaci a vytvoří ucelený vzhled.

Stylizace do práce
Stylizace do práce

Stylizace do kanceláře – smart casual

Dámské stylizace do práce ve stylu smart casual, jsou již léta velmi oblíbené. Nejdůležitější je, že tento styl umožňuje kombinovat komfort a pohodlí s klasikou a minimalismem. V této edici se budete cítit profesionálně, a přesto nenuceně. Stejně jako u formálního stylu se i zde můžeme spolehnout na šaty a sukně bezpečné délky. Máme však větší volnost, pokud jde o jejich střih – můžeme si klidně zvolit rozšířený střih sukně nebo šaty s nabíranými rukávy. Ve stylu smart casual lze také kombinovat cigaretové kalhoty s elegantní bavlněnou halenkou nebo hladkým bavlněným tričkem a doplnit sakem. Pokud jde o obuv, dokonalým řešením jsou dámské mokasíny nebo kotníkové boty a lodičky. Stejně jako u formálního stylu i zde volte tlumené barvy a jednotné textury.

Stylizace do kanceláře
Stylizace do kanceláře

Volné stylizace do práce – styl casual

Styl casual je o krok dál k ležérnosti. Základem stylizace do kanceláře v casual stylu mohou být džíny a sneakersy v kombinaci s halenkou nebo tričkem. Přes něj můžeme přehodit svetr nebo oversize sako. Jako pohodlný doplněk ke casualové stylizaci se hodí také baleríny nebo kotníkové boty. 

Casualový styl se často objevuje v kreativním průmyslu, kde ležérnost a pohodlí mají přednost před formální elegancí. Pokud hledáte inspiraci pro cool stylizace do kanceláře, nebojte se čerpat z toho, co nosíte každý den: svetrové šaty, džíny typu mom jeans v kombinaci s basic halenkami a kotníkovými botami jsou velmi dobrým základem. Nezapomeňte však, že "neformální" pracovní stylizace by neměly být křiklavé nebo příliš odvážné. Práce v kanceláři je především o týmové integraci a pocitu sounáležitosti, proto volte bezpečná a pohodlná řešení.

Volné stylizace do práce – styl casual
Volné stylizace do práce – styl casual

Stylizace do práce v kanceláři – co je třeba ještě mít na paměti?

Nezapomeňte, že módní stylizace do kanceláře by měly být v souladu s pravidly a předpisy platnými pro Vaši společnost. Pokud tedy teprve začínáte, nechte se inspirovat kombinacemi, na které spoléhají ostatní zaměstnanci. Mějte také na paměti, že schůzky s klienty se zpravidla řídí jinými pravidly než každodenní kancelářský život, zejména pokud je založen na stylu casual. Pokud tedy zvažujete, jak se obléknout na obchodní schůzku je vždy lepší zvolit eleganci. Bezpečnou volbou jsou dámské boty typu lords v černé nebo hnědé barvě a cigaretové kalhoty v kombinaci s bílou nebo modrou košilí.

Stylizace do práce v kanceláři

Nezapomeňte, že v kancelářských stylizacích záleží také na kvalitě materiálů, z nichž jsou naše oděvy a boty vyrobeny. Volte proto bavlněné a saténové košile, nebojte se lnu a při výběru obuvi věnujte zvláštní pozornost kvalitě zpracování. 

Módní boty pro jaro 2023 – co budeme nosit tuto sezónu?
Předchozí
Módní boty pro jaro 2023 – co budeme nosit tuto sezónu?
Oversize styl v módě – jak se oblékat v tomto stylu?
Další
Oversize styl v módě – jak se oblékat v tomto stylu?