Wpisz i naciśnij enter

Černé stylizace - hodí se pro všechny příležitosti? Zjistěte, kterým barvám se v kombinaci s černou barvou vyhnout

Černé stylizace - hodí se pro všechny příležitosti? Zjistěte, kterým barvám se v kombinaci s černou barvou vyhnout

Je elegantní a praktická, opticky zeštíhluje postavu a chytře zakrývá její nedostatky. Černá barva nikdy nevyjde z módy a skvěle vypadá jak v každodenní, tak i formální verzi. Stylizace v černé barvě je pro mnohé skutečnou módní výzvou. Prozradíme Vám, jakými pravidly se řídit při vytváření úspěšných černých stylizací!

Černé stylizace - s čím spojovat černou barvu?

Nadčasová černá barva je v módě klasickou barvou. Do černých stylizací se zamilují zejména příznivci minimalismu, kteří se mohou rozhodnout ve svém oděvu pro šíleně módní celkový vzhled. Tuto černou barvu lze nosit v casualové a společenské verzi.

Nic Vám však nebrání v tom, abyste své černé stylizace kombinovali s výraznými barevnými akcenty. V kombinaci s černou barvou ideálně vypadají výrazné detaily – žlutá dámská kabelka, zelené jehlové podpatky a v případě mužů fuchsiová nebo kobaltová košile, které oživí jednotné oblečení a budou přitahovat pozornost. Černé dámské stylizace skvěle doplní také stříbrné nebo zlaté šperky.

Stylizace v černé barvě - každodenní

Milovníky casualového oblečení all black budou vypadat skvěle v černé halence, volných boyfriendech a ramonské bundě. Pletené midi šaty s černými a bílými pruhy jsou neformální volbou do města nebo na rande. K tomu černé sportovní boty - dámské stylizace tohoto typu okouzlují svým volným charakterem. Černé šaty s rozšířeným spodním dílem v kombinaci se stylovými lodičkami nebo jazzovými botami Vám umožní získat kancelářský look. Abyste dosáhli efektu wow, můžete si také obléknout černé body s černými cigaretovými kalhotami nebo tužkovou sukní a dlouhé černé sako. 

Muži mohou své módní černé oblečení založit na černých džínách, mikině a sportovních botách - černých, bílých nebo barevných. V chladnějších dnech lze outfit doplnit černou koženou bundou nebo kabátem ke kolenům. Černé pánské kožené polobotky, chino kalhoty, rolák a sportovní sako v jiné barvě budou dobře vypadat jako smart casualové oblečení. 

Stylizace v černé barvě - pro zvláštní příležitosti

Klasická černá barva - jak ji nosit pro zvláštní příležitosti? V případě žen nejlepší volbou budou malé černé šaty. Jejich nošení na silvestrovský večírek, rodinnou oslavu nebo třeba do divadla tvoří mimořádně ženský a subtilní efekt. Módním trendům odpovídají zejména tužkové sukně, šaty s volánky a bufetové rukávy. Černá stylizace vypadá skvěle s botami na vysokém jehlovém podpatku - v černé, červené nebo nude barvě.

Pánskou klasikou, která se však nosí jen při zvláštních příležitostech, je černý oblek, ke kterému se hodí košile v barvě bílé nebo ecru, stejně jako celá paleta šedých a odvážnějších odstínů červené, fialové a modré barvy. Méně zřejmým nápadem jsou černé stylizace s černou košilí k obleku - tímto jednoduchým způsobem vytvoříte elegantní a draze vypadající celkový look. Při méně formálních příležitostech lze košili nahradit rolákem nebo černým tričkem. Boty doplňující stylizaci s černým oblekem - derby, brogues nebo monks musí být také černé. 

Jakých chyb se vyvarovat v případě černých stylizací?

Černé stylizace vyžadují dodržování několika jednoduchých pravidel. Klíčovým pravidlem je nenosit na svatbu černé šaty - tato barva je v polské tradici spojována se smutkem, což je v rozporu se svatební náladou štěstí. Nepříliš úspěšný efekt dávají také černé stylizace s tmavě modrými nebo hnědými prvky oblečení - panuje mylná představa, že tyto dvě barvy se k černé nehodí a vytvářejí nudný celek. Mnoho lidí se ptá, zda se černé boty hodí ke světlým kalhotám - bílým, béžovým nebo modrým. Snadno se však vyhnete módní chybě, když si ke kalhotám v těchto barvách vezmete hnědé boty místo černých. Trochu jiná pravidla platí pro to, zda se černé boty hodí ke světlým nebo bílým šatům. Rozhodně ano - jedná se o klasickou kombinaci, ve které můžeme použít jak jehlové podpatky, tak sandály a pohodlné baleríny.

Chcete-li mít jistotu, že Vaše černé oblečení bude mít dostatek barevné hloubky, vyberte si oblečení z vysoce kvalitních látek. Vybledlá černá barva může zkazit pečlivě připravený outfit. Na černém oblečení se také objevují nejrůznější záhyby a žmolky, díky nimž outfit ztrácí svůj elegantní charakter. Aby bylo oblečení, které je základem černého vzhledu, v perfektním stavu, je nezbytná správná péče, což znamená praní, sušení a žehlení podle doporučení výrobce.

Černé stylizace mohou někdy působit ohromujícím dojmem. Abyste tomu předešli, můžete si při vytváření černých stylizací pohrát s texturami a střihy jednotlivých kousků nebo obohatit outfit barevnými akcenty.

Skříň příznivců módního minimalismu by nemohla existovat bez černého oblečení a bot. 

Pečlivě komponované černé stylizace jsou jednoduchým a osvědčeným způsobem, jak vypadat módně pro každodenní i zvláštní příležitosti. V nabídce Wojas najdete černé dámské a pánské boty, které doplňují stylizace, v různých střizích a pro všechny možné příležitosti. Podívejte se na naši nabídku a vytvořte si úspěšné outfity s černou barvou v hlavní roli!

Jaké boty k džínám? Vybíráme nejlepší modely značky Wojas
Předchozí
Jaké boty k džínám? Vybíráme nejlepší modely značky Wojas
Dámské podzimní stylizace do práce a pro každý den
Další
Dámské podzimní stylizace do práce a pro každý den