Wpisz i naciśnij enter

Jak se obléknout na pracovní pohovor? Zjistěte si klíčová pravidla

Jak se obléknout na pracovní pohovor? Zjistěte si klíčová pravidla

Pracovní pohovor je příležitostí k novým profesním výzvám. Často je doprovázen stresem a nejistotou, proto je důležité, aby nám oblečení dodávalo sebedůvěru a odpovídalo okolnostem. Náš styl by měl být v souladu s firemní politikou potenciálního zaměstnavatele a měl by odrážet naši profesionalitu. Jak se obléknout na pracovní pohovor? Doporučujeme.

Pracovní pohovor – jak se obléknout?

V současné době mnoho firem upouští od tradičního dress code, a to i při pracovních pohovorech. Některá odvětví se zaměřují na volnost a svobodu. Než si tedy vyberete oblečení na pracovní pohovor, proveďte důkladný průzkum. Zjistěte, zda je ve společnosti, do které se hlásíte, vyžadováno formální oblečení, nebo zda máte v tomto ohledu úplnou volnost. 

Jak se obléknout na pracovní pohovor
Pracovní pohovor – jak se obléknout

Pokud přemýšlíte, jak se obléknout na pracovní pohovor, když chcete nastoupit do start-upu vyvíjejícího webové aplikace, pak by mohly být dobrým nápadem širší, elegantnější kalhoty v kombinaci s basic topem, doplněné sneakersy. A naopak co si vzít na sebe na pracovní pohovor do banky nebo do korporace? Doporučujeme košili v kombinaci se sukní v midi délce a dámskými mokasíny.

jak se obléknout na pracovní pohovor

Jak se obléknout na pracovní pohovor? Elegance je vždy bezpečnou volbou

Pamatujte, že pokud si nejste jisti, jaký je ve firmě dress code, je vždy bezpečnější zvolit eleganci. I když na místě panuje uvolněnější atmosféra, s klasickou a elegantní stylizací se v očích svého budoucího zaměstnavatele rozhodně neztratíte. 

Jak se obléknout na pracovní pohovor
elegantní kalhoty a černé boty - styling na pracovní pohovor

Dobrou volbou budou vždy cigaretové kalhoty v kombinaci s jednobarevnou košilí. Vzhled doplňte balerínami, lodičkami na podpatku, mokasíny nebo kotníkovými botami. V této sezóně jsou mimořádně módní také elegantní, rozšířené kalhoty, které můžete bez obav kombinovat s jednobarevným topem. Pokud jde o obuv, na pracovní pohovor vždy doporučujeme modely s malým podpatkem, ve kterých se budete cítit jistě a pohodlně.

elegantní oblečení na pohovor
černé podpatky a černé kalhoty

Jak se obléknout na pracovní pohovor? Tlumené vzory a barvy

Pokud přemýšlíte, jak se obléknout na pracovní pohovor nezapomeňte, že je vždy lepší zvolit tlumené, neutrální vzory a barvy. Bezpečnou volbou bude vždy klasika a minimalismus. 

oblečení na pracovní pohovor

Elegantní cigaretové kalhoty nebo sukně ke kolenům, bílá košile a sako v neutrální barvě – tato kombinace bude dobře fungovat ve formálních situacích. Celý vzhled můžete doplnit lodičkami na podpatku, balerínami nebo mokasíny – v tomto ohledu bude výběr záviset na tom, který typ obuvi Vám nabídne největší pohodlí. 

styling s černým dámským oblekem na pracovní pohovor
styling s černým dámským oblekem na pracovní pohovor

Co si vzít na sebe na pracovní pohovor, abychom zdůraznili svou profesionalitu? Co se týče barev, nezklame Vás černá a tmavě modrá, stejně jako všechny odstíny béžové. Vzory samozřejmě nejsou zakázané, ale je lepší se vyhnout těm křiklavým. Jemný flitrový akcent na botách, kostka nebo pruhy na šatech by neměly narušit celou kompozici. Pokud však máte pochybnosti, je lepší zvolit jednoduché textury a jednobarevné oblečení.

černobílý styl pro pracovní pohovor

Pracovní pohovor – jak se obléknout a na co si dát pozor?

Pokud řešíte dilema, co si vzít na pracovní pohovor, nezapomeňte věnovat pozornost také kvalitě materiálů oblečení, bot a doplňků. Přírodní tkaniny, jako je bavlna, hedvábí nebo vlna, nejen lépe vypadají, ale také poskytují našemu tělu větší pohodlí při nošení. To Vám dodá potřebnou sebedůvěru v daný den. Pokud jde o boty, dbejte na pohodlí – vyberte si osvědčené boty, které Vás nebudou dřít. Dbejte také na kvalitu zpracování a materiál – kožené boty vždy vypadají dobře a celkovému vzhledu dodají elegantní nádech.

fialový styling s dámským oblekem na pracovní pohovor
fialový styling s dámským oblekem na pracovní pohovor

Pracovní pohovor – oblečení a obuv, které Vám zajistí pohodlí

Nezapomeňte, že oblečení na pracovní pohovor by Vám mělo především zajistit pohodlí. Vhodné oblečení na pracovní pohovor je takové, které neomezuje v pohybu a nezpůsobuje nepohodlí. Jakmile se seznámíte s firemním dress codem, přizpůsobte mu šatník, který bude ladit s Vaším individuálním stylem. 

styling na pracovní pohovor s pruhovanou košilí a bílými kalhotami

Pokud tedy neradi nosíte šaty a jehlové podpatky v běžném životě, měla by Vaše stylizace na pracovní pohovor vycházet z kalhot a plochých bot, ve kterých se cítíte nejpohodlněji, např. mokasín. Klidně si vsaďte i na baleríny. Pokud se naopak cítíte dobře v sukních a botách na podpatku, zvolte v ten den tento typ oblečení. A jaké boty zvolit na pracovní pohovor pokud se hlásíte do firmy bez formálních požadavků? Můžete si bez obav vybrat sneakersy v tlumené barvě, které se hodí k většině stylizací.

Podívejte se také na náš článek, ve kterém Vám poradíme, jak se obléknout na obchodní schůzku.

Jaké boty nosit k bílým šatům?
Předchozí
Jaké boty nosit k bílým šatům?
Oblečení na křtiny. Podívejte se, co si vzít na sebe, a inspirujte se
Další
Oblečení na křtiny. Podívejte se, co si vzít na sebe, a inspirujte se